Blog

Waarom een workshop?

Waarom een workshop?

Wat is een workshop en waarom is het zo handig? Bij een workshop wordt er op een creatieve manier samengewerkt om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Dit onder leiding van een professionele workshopbegeleider. Een workshop kan variëren van een aantal uur tot een aantal dagen.

4 redenen waarom een workshop werkt!

1. Doen

De meeste mensen leren het beste door het te doen. Doordat een workshop zo actief is en niemand passief aan de kant blijft staan, is er de mogelijkheid om veel te leren en nieuwe kanten van jezelf te leren kennen.

2. Creativiteit

Op een workshop moet je samen iets creatiefs bedenken. Door dat je samenwerkt word je geïnspireerd en gemotiveerd door de andere deelnemers. Je leert om buiten je eigen denkvlak te kijken en je krijgt verschillende inzichten te horen.

3. Samenwerken

Je ziet bij een workshop dat alle verschillende mensen uit een bedrijf samen komen en samen moeten werken. Ook al werken ze normaal in het bedrijf helemaal niet samen. Door deze samenwerking die vaak heel succesvol is, leren mensen in nieuwe groepen te werken en met verschillende persoonlijkheden om te gaan.

4. Fun

Bij een workshop staan creativiteit en samenwerking centraal. Daardoor zul je merken dat er veel positieve energie is. Dit leidt vaak tot een hoop lol en gezelligheid bij iedereen. De hele groep zal dan ook met een goed gevoel terug kijken op de workshop.