Blog

Fouten bij het plannen van een teambuildingsdag!

Ben jij degene die dit jaar het teambuilding uitje moet regelen en hoor je nu al  het gezucht en gesteun van je collega’s? Want misschien is het wel weer op een vrije zaterdag of moeten we weer zo’n stomme klimdag gaan doen. Wil jij alle neuzen de zelfde kant op hebben en zorgen dat iedereen enthousiast is over de teamdag? Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen om veel gemaakte fouten uit de weg te gaan.

  1. Verschillende activiteiten zijn natuurlijk altijd leuk. Maar zorg dat je niet teveel activiteiten plant op een dag. Zorg dat het ook nog een leuke dag is en niet dat je continu op je tijdschema moet kijken of alles nog wel mogelijk is.
  2. We willen allemaal iets leren tijdens een teambuilding dag. Zorg er daarom voor dat deze dag ook een daadwerkelijk doel heeft die  je in het bedrijf weer kan toepassen.
    Zorg ervoor dat iedereen voor de dag al goed weet wat het doel is van deze dag.
  3. Met een goede communicatie kun je er voor zorgen dat mensen toch zin krijgen in deze dag.
  4. Het is natuurlijk van belang dat de dag na afloop ook op de werkvloer nog zin heeft. Vergeet daarom niet om de dag nog een keertje goed door te spreken.

Daarnaast is het belangrijk dat je een goede uitnodiging hebt die de mensen gelijk aanspreekt en motiveert.
Hier 1 tip voor een goede uitnodiging.

Uitnodiging “vooraankondiging”

In de eerste aankondiging van het bedrijfsuitje, hoef je echt nog niet aan te geven wat er allemaal staat te gebeuren. Het belangrijkste is de datum. Geef wel aan of het een ochtend, middag of dagprogramma is. en mocht het bedrijfsuitje op ruime reisafstand van het bedrijf liggen, geef dan aan dat er ook rekening gehouden moet worden met reistijd. (i.v.m. agendaplanning)

Voor nog meer tips over een goede uitnodiging kun je terecht op de website van Ienvent klik hier.