Blog

Breng je boodschap over met een animatie video

Piet

Niet alleen kinderen zijn gek op animatie video’s, ook volwassenen kijken ongemerkt veel animatie video’s. Denk aan bedrijfsvideo’s, instructievideo’s en promotievideo’s. Een animatievideo is erg simpel en zorgt ervoor dat de boodschap goed overkomt bij het publiek. Daarbij is een animatie video een mooie informele benadering bij vrijwel iedere doelgroep.

Het maken van een dergelijke video kost erg veel tijd, waardoor het wellicht beter is om dit uit te besteden. Animatie laten maken? Let dan goed op! Een korte video kan al snel veel geld kosten. Zorg dat je vooraf goed weet wat je precies wilt en denk bijvoorbeeld alvast na over een script of zelfs een storyboard. Denk ook na over de duur van de video, maak hem kort maar niet tekort. Hierdoor kan de boodschap wellicht niet goed overkomen. En vaak kost iedere seconde meer, ook flink meer geld.

Zorg dus dat alles van te voren goed vastligt en dat je zelf weet wat je precies met je animatie wil bereiken en wat je budget is. Een animatie video is een goede aanvulling voor je website, nieuwsbrief of andere reclame-uitingen.