Blog

En de genomineerden zijn…

Op 26 februari is het weer zover: de Oscars! Tijdens dit filmfestijn worden in diverse categorieën de gouden Oscars uitgereikt. TVworkshop zorgt ervoor dat je up to date blijft over alle categorieën met een overzicht van de genomineerden. Hieronder een overzicht van drie veelbesproken films in de categorie: Beste Film.

La La Land

La La Land is zonder meer de favoriet van dit jaar. Deze film is maar liefst 14 keer genomineerd, onder andere in de categorie beste film, beste actrice en beste acteur. La La Land is een musicalfilm die gaat over een serveerster genaamd Mia. Mia droomt ervan om actrice te worden. Ondanks dat ze haar best doet om deze droom te verwezenlijken, lukt het haar maar niet om door te breken. Totdat ze jazzmuzikant Sebastian ontmoet, een jongen die droomt van zijn eigen jazzclub. Ze worden verliefd en stimuleren elkaar  hun dromen waar te maken. Ze weten allebei hun droom te verwezenlijken, maar hun succes heeft ook een keerzijde: Mia en Sebastian drijven steeds verder uit elkaar.

Komt dit nog goed? Bekijk het zelf in de bioscoop!

De Beste films van de Oscars

Arrival

In de sciencefictionfilm Arrival dalen er op twaalf verschillende plekken in de wereld mysterieuze ruimtevaartuigen neer. Op elke locatie wordt geprobeerd om de taal van de aliens te ontcijferen en zo wordt in Amerika linguïst Louise Banks ingezet. Haar taak is om met haar team contact te maken met buitenaardse wezens. Ondertussen wordt er in de andere elf landen ook hard gewerkt aan het vertalen van de boodschappen van de buitenaardse wezens. Wanneer de tijd begint te dringen lopen de spanningen hoog op tussen de verschillende landen. En terwijl elk team hard op zoek is naar antwoorden tikt de klok door….

De Beste films van de Oscars

Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge, geregisseerd door Mel Gibson, vertelt het waargebeurde verhaal over het leven van de militaire verpleger Desmond Doss. Desmond groeit op in een zwaargelovig patriottisch gezin in een klein dorpje in Virginia. Wanneer de Tweede Wereldoorlog ontstaat besluit hij dat hij zijn land wil dienen als hospik. Echter weigert hij een wapen aan te raken, wanneer hij het leger in gaat. Hierdoor wordt hij niet geaccepteerd door zijn medesoldaten en officieren. Wanneer Desmond toch mag deelnemen aan de oorlog, belandt hij in de strijd om Hacksaw Ridge, een gebied dat bovenaan een steile klif op het Japanse eiland Okinawa ligt. Desmond doet hij er alles aan om zoveel mogelijk soldaten te verzorgen en te redden.

Niet alleen de film zelf, maar ook hoofdrolspeler Andrew Garfield is genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur. Een heftige, maar zeer goede en realistische film; zeker kijken dus!

De Beste films van de Oscars