Blog

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een bedrijfsuitje?

Zit jij in de personeelsvereniging of ben jij dit jaar de gelukkige om het bedrijfsuitje te organiseren? Leuk! Op onze site staan vele mogelijkheden voor een originele teambuildingsactiviteit! Maar het organiseren van het bedrijfsuitje is niet altijd gemakkelijk. Wie mag er allemaal mee, op welke dag vindt het plaats, wordt het een dagprogramma of ochtendactiviteit, wat is het doel van het uitje? De belangrijkste punten waar aan gedacht moet worden tijdens het organiseren van een bedrijfsuitje hebben wij op een rijtje gezet.

Bepaal het doel van het bedrijfsuitje. 

Gaat het om ontspanning en plezier hebben, elkaar beter leren kennen of moet er ook iets bereikt worden tijdens het bedrijfsuitje? Als het doel duidelijk is, kan er effectief gekeken worden welke activiteit geschikt is. Een workshop lipdub maken bijvoorbeeld is een zeer geschikte en leuke activiteit na een vergadering of presentatie. De collega’s zien elkaar eens op een andere manier, wat voor hilarische anekdotes zal zorgen na afloop van de activiteit.

Zorg voor duidelijkheid in het budget. 

Waarschijnlijk heb je van je manager een bepaald budget gekregen waar je binnen moet blijven. Het is handig als je tijdens het regelen van een activiteit of locatie hier open over bent. Op deze manier kunnen evenementenbureaus een mooi programma op jullie budget afstemmen. Denk hierbij ook na over de duur van het bedrijfsuitje. Zal het de gehele dag plaatsvinden of wordt het een middagprogramma met een diner erbij?

Bedenk goed of alles op één locatie zal plaatsvinden.

Overleg met de rest van het organisatieteam of het bedrijfsuitje in het bedrijfspand zal plaatsvinden of dat jullie er voor kiezen om naar een andere locatie te gaan. Bij sommige activiteiten is het niet mogelijk om deze uit te voeren op jullie eigen locatie. De workshops van TVworkshop zijn mobiel en kunnen op elke locatie worden gegeven. Als jullie naar een andere locatie gaan, houd er dan rekening mee dat er ook vervoer geregeld moet worden of dat de collega’s er op eigen houtje kunnen komen.

Nodig je collega’s op tijd uit. 

Om er voor te zorgen dat iedereen beschikbaar is op de door jullie gekozen datum, zul je de collega’s ruim van te voren moeten uitnodigen. Doe dit op een aantrekkelijke en verrassende manier, bijvoorbeeld met foto’s. Een organisatieteam vind het vaak leuk om het programma niet te verklappen. Bedenk goed of dit een voordeel is, voorpret is immers het halve werk. Zet in ieder geval op de uitnodiging wat voor kleding ze mee mogen nemen, de reisafstand, de ontvangsttijd en de duur van het programma.

Nog een laatste tip!

Inventariseer de aan- en afmeldingen en stel daarvoor ook een deadline. Op deze manier kun je dit ook op tijd communiceren naar de locatie of activiteitenbegeleider.

Kun je hulp gebruiken bij de organisatie van een te gek uitje? Neem dan contact met TVworkshop op, wij helpen je graag op weg naar een fantastische dag. Je kunt ons bereiken op 030-2270620 of info@tvworkshop.nl.