Blog

Bezoek Go Short in Nijmegen

Het Go Short – International Short Film Festival Nijmegen

Tijdens dit jaarlijkse festival worden meer dan 250 korte films vertoond uit heel Europa. Denk hierbij aan korte documentaires, kunstfilms, animatie- en fictiefilms. De meeste films zijn Engels gesproken of met Engelse ondertiteling. Je kunt dit festival tot en met 9 april bezoeken in Nijmegen. Kun je er niet bij zijn? Dan kun je de zes beste films van het festival op maandagavond 17 april  in één programma terug zien in de Filmschuur; een podiumorganisatie in Haarlem.

Hier alvast de trailers van drie van de zes beste films:

The Beast

The Beast is een film van Miroslav Sikavica uit Kroatië en vertelt het verhaal van een vader die de voogdij over zijn kind wil houden. Hij neemt daarom een nieuwe baan aan als graafmachinebestuurder. Helaas bevalt deze baan hem helemaal niet. Tot overmaat van ramp moet hij ook nog een ongewilde getuige lozen. Hoe krijgt hij zijn leven weer op de rit? Tijdens het filmfestival van Cannes won deze film de juryprijs.

Batrachian’s Ballad

Een Portugese film van Leonor Teles, waarvoor zij de gouden Beer op het filmfestival van Berlijn heeft ontvangen. De film laat het hedendaagse Portugal op een realistische manier zien, vanuit het standpunt van iemand met een sterke afkeer voor vreemdelingen.

Dreaming of Baltimore

Lola Quivoron maakte de Franse film: Dreaming of Baltimore. In de film volgen we Akro, een jongen die graag door de straten rijdt op zijn crossmotor. Het liefst alleen maar op het achterwiel, zodat het voorwiel naar de hemel richt. Dat is pure vrijheid voor hem. Helaas laat de motor van Akro hem deze nacht in de steek.