Blog

Films die je moet zien in mei!

Een nieuwe maand dus dat betekent weer veel nieuwe films! Waaronder ook een aantal goede en interessante films. Wij hebben dit keer vijf films geselecteerd die de moeite waard zijn. We laten je kennis maken met een waargebeurd verhaal; The Zookeepers’s Wife, een gevoelige film; A Dog’s Purpose, een drama Sci-Fi; The Circle, een documentaire over Whitney Houston en tenslotte een absolute topper: Pirates of the caribbean: Salazar’s Revenge.

The Zookeeper’s Wife

Dit ongelooflijke maar waargebeurde oorlogsverhaal is een verfilming van het gelijknamige boek van Diane Ackerman. Zij schreef haar boek naar aanleiding van de dagboeken van Antonina Zabinski. Antonina en haar man Jan Zabinski hebben een eigen dierentuin in Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog konden zij 300 Joden redden door ze te laten schuilen in hun dierentuin. In de film wordt het verhaal vertelt van het gezin, maar ook van de dieren. Het geeft goed weer hoe angstig de Joodse bewoners waren en hoe verwoestend de oorlog was voor de stad Warschau.

Deze film is vanaf nu te zien in de bioscoop. Bekijk hier alvast de trailer.

A Dog’s Purpose

Er is deze maand ook plek voor een gevoelige film. Honden doen het altijd goed en ook in deze film zullen ze bij velen een gevoelige snaar raken. A Dog’s Purpose beschrijft het verhaal van hond Bailey die er in meerdere hondenlevens achterkomt wat hij betekent voor zijn baasjes. En dan kom hij zijn allereerste baasje Ethan weer tegen…

Vanaf donderdag 18 mei in de bioscoop!

The Circle

Ook deze film is een verfilming van het gelijknamige boek geschreven door Dave Eggers. De hoofdpersoon is Mae Holland (gespeeld door Emma Watson) die een topbaan krijgt aangeboden bij The Circle. Dit is een van de machtigste internetbedrijven ter wereld, een soort combinatie tussen Facebook, Google en Twitter. De visie van het bedrijf is: privacy is diefstal en geheimen zijn leugens. Alle informatie van de gebruikers is met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Maar of dit goed is voor de wereld?

Deze film is vanaf 11 mei in de bioscopen door heel het land te zien!

Whitney: Can I be me?

Vanaf 18 mei kun je ook naar de bioscoop voor een documentaire over Whitney Houston. Regisseur Nick Broomfield beschrijft haar bijzondere leven maar ook haar tragische dood. De film laat haar dierbaren aan het woord waardoor je een goed beeld krijgt van het aangrijpende verhaal van een van de bekendste zangeressen van de wereld. Er worden nog nooit eerder vertoonde beelden en exclusieve opnames gebruikt, waardoor dit een unieke kans is om meer te weten te komen over Whitney Houston.

Pirates Of The Caribbean: Salazar’s Revenge

Johnny Depp is terug als Jack Sparrow in een nieuw deel van Pirates of the Carribean. In deze film komt hij in de problemen door Captain Salazar, die op oorlogspad is. Jack blijft alleen leven als hij de legendarische Trident van Poseidon vindt. Om deze te vinden zal hij moeten samenwerken met de beeldschone astronoom Carina Smyth en de jonge zeeman Henry. Zal het hem lukken om uit handen te blijven van zijn grootste vijand? Bekijk hieronder alvast de trailer. De film is vanaf 25 mei te zien in alle bioscopen.