Blog

Een lipdub vanuit de lucht


Steeds meer mensen zijn inmiddels bekend met het fenomeen lipdub. Er zijn er echter ook nog genoeg die nog niet precies weten wat het inhoudt: ‘iets met dansen toch?’ Dat klopt zeker! Maar een lipdub vereist ook de nodige creativiteit en concentratie. In onderstaande video wordt dat misschien wat duidelijker.

Wat moet je doen tijdens een lipdub?

Een lipdub is een videoclip die in één keer wordt opgenomen. De camera blijft dus continu, tot het liedje is afgelopen, draaien. Het zou nogal saai zijn om gedurende die tijd constant op dezelfde plek te blijven staan. Daarom wordt er bij lipdub maken vaak een route uitgestippeld. Langs die route staan steeds (groepjes) deelnemers die een bepaald gedeelte uit het liedje voor hun rekening nemen en daarop playbacken en dansen. De cameraman loopt deze route af en filmt ondertussen al die verschillende stukjes. Je komt meestal meerdere keren terug in het liedje en dat betekent dat je dus ook op verschillende plekken moet staan. En terwijl je van punt A naar B loopt moet je ook nog eens zorgen dat je niet in beeld komt of anderen in de weg loopt.

Klinkt ingewikkeld maar dat valt reuze mee; als je eenmaal bezig bent en weet hoe je moet lopen, gaat het allemaal vanzelf! Dat beloven we je. De lipdub die we onlangs in Gouderak opnamen hebben we ook vanuit de lucht gefilmd. Hier kun je goed zien hoe de deelnemers zich over het hele terrein bewegen. Eitje toch? 🙂