Blog

Nieuw in ons aanbod: workshop Vloggen

Vloggen. Een paar jaar geleden had nog niemand er van gehoord. Maar inmiddels is vloggen razend populair. Jonge YouTubers verdienen er hun geld mee, nieuwszenders gebruiken het om snel hun nieuws te kunnen duiden en bedrijven zetten het in als marketingtool. De tijd dat een vlog nog een schokkerig filmpje was van een tiener die met een telefoon haar make-upverzameling filmde, is dan ook voorgoed voorbij. Veel van de huidige vlogs zijn goed doordachte verhalen die op een mooie, soms bijna filmische manier in beeld worden gebracht.

Voor ons waren er in elk geval voldoende redenen om vloggen aan ons workshopaanbod toe te voegen. Als teambuildingsactiviteit of als training.

Hoe vullen wij deze workshop in?

Een workshop vloggen:

  • Introductie: In een korte introductie vertellen we meer over het fenomeen vloggen. Wat maakt een vlog een goede vlog en waar moet je allemaal op letten?
  • Groepjes: We werken in groepjes van 2 of 3 personen. Dit omdat het leuker is om met elkaar te werken en het stukje teambuilding natuurlijk ook belangrijk is. Dit betekent ook dat je elkaar kunt filmen
  • Aan de slag: Ieder groepje gaat aan de slag met het maken van de shots voor de vlog. We houden zo’n 5 tot 8 opnames aan, om te voorkomen dat het te lang en ingewikkeld wordt.
  • Inleveren: het laatste half uur van de workshop gebruiken we voor het aanleveren van de opgenomen shots. De opnames die via telefoons zijn gemaakt, worden per mail aan ons verzonden. Indien een compactcamera is gebruikt, zetten we de beelden over op de computer. De deelnemers vullen vervolgens op een checklist in wat de volgorde van de shots is, wat de titel van de vlog is en welke muziek ze willen gebruiken. Het is dan aan ons om er in de montage een grappige en spetterende vlog van te maken.

Zie jij het ook wel zitten om samen met je team te vloggen? Neem contact met ons op en wij vertellen je over de mogelijkheden. Wie weet ben jij binnenkort een nieuwe ster op YouTube!
Mail of bel ons op: 030-2270620.