Blog

De beste zakelijke filmquotes

Hollywood heeft bewezen dat kapitalisme en films goed samengaan. Er zijn veel films en series gemaakt waarin het reilen en zeilen binnen een bedrijfsorganisatie of simpelweg het harde zakendoen wordt uitgelicht. Bekende voorbeelden zijn Mad Men over een advocatenkantoor, American Psycho over een lichtelijk gestoorde investeerder en natuurlijk Wall Street over de geslepen zakenman Gordon Gekko. Maar ook in films als The Godfather gaat het over zaken doen.

De zelfverzekerde zakenmannen en -vrouwen in zulke films komen vaak met de mooiste quotes op de proppen. Quotes die als inspiratie kunnen dienen voor je eigen bedrijfsvoering of werk maar natuurlijk ook voor het maken van een eigen film bij TVworkshop! Een aantal quotes zijn zo bekend dat je meteen een stukje herkenbaarheid in je film creëert; iedereen zal weten waar het over gaat.

Bekende filmquotes over het zakenleven:

I’m going to make him an offer he can’t refuse
– The Godfather

Keep your friends close but your enemies closer
– The Godfather

Show me the money
– Jerry Maguire

Good artists copy, great artists steal
– Steve Jobs in ‘Pirates of Silicon Valley’

We buy balloons, we let them go
– American Psycho

Lunch is for wimps
– Wall Street

If you need a friend, get a dog
– Wall Street

Do, or do not. There is no try
– Yoda in The Empire Strikes Back

Just keep swimming
– Finding Nemo

Hebben deze quotes jou al de nodige inspiratie gegeven? Waarom dan niet een leuke workshop speelfilm maken boeken voor jullie volgende bedrijfsuitje? Meer informatie over de workshop vind je hier. Je kunt ons natuurlijk ook mailen op info@tvworkshop.nl.