Blog

Waarom je vandaag nog aan videomarketing moet gaan doen

Video is hot. Dat weten wij bij TVworkshop natuurlijk al lang; wij hebben al honderden video’s gemaakt met onze deelnemers.
Maar ook steeds meer marketeers zetten video in om het bedrijf waar ze voor werken bij een grotere doelgroep onder de aandacht te brengen. Waarom videomarketing, zou je misschien denken. Er zijn genoeg redenen te bedenken.

Videomarketing is echter meer dan het maken en plaatsen van een YouTube-video. Video-content vormt een belangrijk onderdeel van je communicatie en vereist een plan van aanpak. Wat is het goede moment voor een video? Hoe ga je hem inzetten, hoe vaak ga ik het delen? Dat zijn allemaal vragen waar je over na moet denken.

Waarom zou je aan videomarketing doen?

  1. Video is goed vindbaar op internet: YouTube wordt al het nieuwe Google genoemd. Steeds meer mensen zoeken immers informatie op het videoplatform omdat er over steeds meer onderwerpen video’s zijn. Maak je als bedrijf regelmatig videocontent dan zul je online dus beter gevonden worden.
  2. Video is deelbaar: Een goede video kun je tot in den treuren delen met je volgers, of dit nou in een digitale nieuwsbrief, op je social media of je eigen website is. Jouw volgers kunnen op hun beurt jouw video weer met hun kringetje delen en dan kan het zomaar ineens snel gaan.
  3. Video is perfect voor mobiele platforms: We leven in een tijd waarin mensen meer op hun telefoon zitten dan met elkaar praten of lezen. Een video kunnen zij makkelijk aanklikken en op hun telefoon bekijken. Dit in tegenstelling tot lange artikelen, die men meestal niet op hun smartphone leest.
  4. Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Het is een cliché maar wel waar: door middel van beeld kun je vaak nog beter laten zien wat je bedoeld. Je kunt een bedrijfsstrategie uitleggen, een product of dienst en waar je voor staat. Maak je bijvoorbeeld een video-vacature, dan heeft een sollicitant meteen een beeld van wat zijn werkdag inhoudt.
  5. Je kunt iets op een makkelijke manier uitleggen: Als je ingewikkelde producten of diensten verkoopt, is een video een handige manier om dingen uit te leggen. Dat komt ook omdat je iets meteen kunt laten zien en er tegelijkertijd bij kunt vertellen, iets wat bij een tekst niet mogelijk is.

TVworkshop verzorgt ook bedrijfsfilms en kan ook helpen met productvideo’s. Neem voor meer informatie contact op via info@tvworkshop.nl.
Hieronder zie je een voorbeeld van een bedrijfsfilm die wij maakten voor restaurant Taj Mahal in Utrecht.