Blog

Geld verdienen met YouTube

Het is een van de meest begeerde maar tegelijkertijd ook onbegrepen baantjes: YouTuber zijn. De jongere generatie is op zoek naar onderscheidende content om op YouTube te zetten terwijl de oudere generatie niet altijd snapt hoe iemand geld kan verdienen met dagelijkse filmpjes. En toch is het mogelijk, ook als bedrijf.

Heb je succes op YouTube, oftewel genoeg kijkers en abonnees, dan kan het echt: geld verdienen met YouTube. En nog veel ook. Maar dat lukt niet als je eens in de paar maanden een video online plaatst. Het lukt ook niet als het onduidelijk is waar je kanaal over gaat of als de kwaliteit beroerd is. Kortom, je zult er wel wat voor moeten doen.

Hoe verdien je geld met YouTube?

Als je video’s op YouTube plaatst, is het de bedoeling dat mensen deze video’s bekijken. Hoe meer mensen dat doen, hoe meer geld je kunt verdienen. Eigenlijk wordt het pas bij een paar duizend views (views is het aantal keer dat je video is bekeken) leuk. De schatting is dat je tussen de 0,20 cent en 5 euro per 1000 views kunt verdienen. Hoe meer advertenties er om je video worden geplaatst, hoe meer je per 1000 views verdient. Om überhaupt geld te kunnen verdienen met je YouTube-video’s, moet je overigens eerst een account aanmaken bij Google Adsense. Ook kun je gevraagd worden om onopvallend reclame te maken voor producten of diensten. Dat verdient uiteraard ook weer een leuk zakcentje. Wie weet mag je de producten zelf wel houden!

Wil je hier meer over weten? De workshop vloggen behoort daarom ook tot ons aanbod! Hierin leren we je alle ins en outs over het maken van een goede vlog, ook vanuit bedrijfsperspectief. Lees hier meer over de workshop vloggen.