Blog

Hoe maak je een goede vlog?

Je ontkomt er tegenwoordig niet meer aan: de term Vloggen is razend populair. Sinds wij de workshop Vloggen hebben toegevoegd aan ons workshopaanbod stromen de vragen binnen. In onze cursus en onze workshop vloggen leren we de deelnemers alles over hoe je een goede vlog maakt. Het goede nieuws? Iedereen kan een vlog maken.

Bij vloggen denk je misschien al gauw aan YouTubers zoals Enzo Knol, die rijk zijn geworden van het filmen van hun dagelijks leven. Klinkt onbegrijpelijk maar het slaat aan, zeker bij de jongere generatie. Maar ook bedrijven zien inmiddels de toegevoegde waarde van een verhaaltje in de vorm van een video.

Een vlog maken

Het begint allemaal met het juiste materiaal. Daarbij hoef je niet aan een ontzettend dure camera te denken. De mobiele telefoons van tegenwoordig hebben prima beeld- en geluidskwaliteit. Wil je het echt goed aanpakken, dan kun je een speciale vlogcamera aanschaffen. Denk aan voldoende licht en hou rekening met achtergrondgeluid. Dan kun je aan de slag!

Inhoudelijk gezien zijn een aantal dingen belangrijk:

  • Zorg voor branding: om te zorgen dat mensen jouw video’s herkennen en kunnen onderscheiden van anderen, is een stukje branding belangrijk. Dit kun je bewerkstelligen door bijvoorbeeld een vaste intro te gebruiken aan het begin van je video maar ook door een bepaalde tone of voice te gebruiken.
  • Wees consequent: het is verwarrend als je je kijkers de ene keer met u aanspreekt en dan weer met je. Of als je steeds tegen een andere achtergrond vlogt (hoewel dit ook een bewuste keuze kan zijn). Wees dus consequent en weet waarom je iets doet, ook als het gaat om de details.
  • Betrek je kijkers: Bedenk je goed dat elk individu dat jouw vlog bekijkt, zich persoonlijk aangesproken zal voelen. Het is dus ook belangrijk om ze bij de video te betrekken. Bedank bijvoorbeeld de mensen die jouw vorige video hebben geliked of erop hebben gereageerd.

Uiteraard zijn er nog veel meer details die een rol spelen bij het succesvol worden van een vlog. Hier vertellen we je graag meer over in onze workshop van 2,5 uur of tijdens onze cursus van 6,5 uur. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden via info@tvworkshop.nl of 030-227 0620.