Blog

It’s Oscar time!

Het belangrijkste moment van de filmwereld is weer bijna in aantocht: de Oscars. Op zondag 4 maart gaat de rode loper uit in Hollywood. De nominaties in alle categorieën zijn inmiddels bekendgemaakt. We lopen hier de categorie ‘Best Picture’ langs, waar veel mooie, grappige en ontroerende films tussen zitten.

Call me by your name
Deze arthouse-achtige film gaat over een Franse tienerjongen die verliefd wordt op een van de mannelijke leerlingen van zijn vader, die bij hen in huis komt. Een mooi en zonnig verhaal over puberteit en liefde.

Darkest hour
Het is niet de eerste keer dat Winston Churchill wordt nagespeeld. Maar Gary Oldman (hij is niet voor niks onherkenbaar) doet het wel erg goed in Darkest Hour. In deze film wordt Churchill gevolgd in de voordagen van de Tweede Wereldoorlog. Hij komt voor een onmogelijke keuze te staan: vrede sluiten met Hitler of vechten voor zijn land.

Dunkirk
De film Dunkirk heeft een Nederlands tintje. De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema is genomineerd voor zijn werk. Dunkirk gaat over de evacuatie van honderdduizend Britse en Franse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s waren omsingeld op de stranden van Duinkerke.

Get out
Get out is een film over een actueel thema: racisme. Fotograaf Chris Washington is nerveus omdat hij zijn schoonouders voor het eerst gaat ontmoeten. Hij wordt nog nerveuzer als hij hoort dat zijn vriendin niet heeft verteld dat hij zwart is. Uiteindelijk verandert het in een soort horrorverhaal, als blijkt dat zich in en rondom het huis van zijn schoonouders veel rare dingen afspelen…

Lady Bird
Lady Bird vertelt het verhaal van een gecompliceerde moeder-dochterrelatie. De twee houden van elkaar, maar kunnen elkaar soms ook niet uitstaan. En dat levert veel ontroerende maar vooral hele grappige situaties op. Won de ‘Best Picuture’ in de categorie Musical or Comedy tijdens de Golden Globes begin dit jaar.

Phantom thread
Een mode-ontwerper wordt verliefd op een van zijn muzes. Zij valt ook op hem maar op de lange termijn blijkt dat er ook veel tegenstellingen tussen hen zijn. Zal dat goed gaan?

The Post
Persoonlijk zijn wij dol op sappige journalistieke films. The Post valt daar ook over. Het is het verhaal van de eerste vrouwelijke uitgever The Washington Post (gespeeld door weer een fantastische Meryl Streep). Zij staat voor harde keuzes: publiceert ze de geheime documenten van de overheid over onder andere de Vietnamoorlog? Samen met een van de redacteuren (Tom Hanks) gaat ze de strijd aan.

The shape of water
Deze surrealistische film vertelt het verhaal van een jonge vrouw die verliefd wordt op een watermonster dat door mensen gevangen is genomen.  Op het oog een onmogelijk liefdesverhaal en toch raakt alleen de trailer ons al.

Three billboards outside Ebbing, Missouri 
Deze film met Frances McDormand (eveneens genomineerd voor Beste Actrice) werd de grote winnaar bij de Golden Globes begin januari. Het gaat over een moeder die gerechtigheid wilt voor de moord op haar dochter. In haar ogen doet de politie te weinig om de dader te vinden en daarom besluit ze drie grote billboards aan de rand van de stad te plaatsen om aandacht op de zaak te vestigen.

 

De laatste film in dit rijtje is degene waar wij stiekem het meest nieuwsgierig naar zijn. Dus we gaan binnenkort maar eens een Oscar-avond plannen. Wist je dat je bij TVworkshop ook Oscars kunt winnen? Maak met je collega een eigen commercial of speelfilm en speel de sterren van de hemel! Denk maar vast na over die bedankspeech! Kijk snel op onze speelfilm-pagina en commercial-pagina voor meer informatie of mail naar info@tvworkshop.nl