Blog

Visual Storytelling; zet je verhaal om in beeld

Welk verhaal vertelt jouw bedrijf?

Verhalen zijn een krachtig en effectief communicatiemiddel tussen bedrijven en consumenten. Met een verhaal kun je mensen meenemen in de visie en missie van je bedrijf. Bij een goed verhaal is beeld natuurlijk een onmisbaar onderdeel.
Met Visual Storytelling laat je de doelgroep zien, ervaren én voelen waar je mee bezig bent. Visual Storytelling is erg breed, je kan bijvoorbeeld denken aan een flyer waarin het verhaal van het bedrijf naar voren komt, of een film waarin je het bedrijf leert kennen. Bij TVworkshop kennen we natuurlijk de voordelen van het inzetten van video’s. Hieronder acht gouden tips die leiden tot een succesvolle video met story.

1.Vertel een verhaal waar jouw doelgroep iets aan heeft. Wat worden ze wijzer van jouw video?

2. Probeer het verhaal dat je hebt zelf ook voor je te zien, zodat je verhalend kan vertellen.

3. Laat de kijker jouw kwetsbaarheid ervaren. Het hoeft niet allemaal mooi en leuk te zijn, je mag ook de zwakkere kanten (en uitdagingen) van het bedrijf laten zien.

4. Maak een korte video. In de praktijk blijkt toch vaak dat hoe langer een video is, hoe minder je de aandacht van de kijker vasthoudt.

5. Vertel je verhaal duidelijk, komt vlot tot je punt en laat zien waar je voor staat.

6. De eerste tien seconden zijn het belangrijkst! Grijp in dit stukje van de film gelijk de aandacht van de kijker en zorg dat je hem/haar niet meer laat gaan.

7. Maak de opnames op een locatie die een relatie heeft tot jouw bedrijf of verhaal, zo ervaart de kijker nóg meer wat je wilt vertellen.

8. Call to action! Aan het einde van je filmpje is het belangrijk dat je iets doet met de kijker, nodig hem/haar bijvoorbeeld uit een kijkje op je website te nemen of bij een evenement van jouw bedrijf.

Bij TVworkshop weten we natuurlijk veel over film en dus ook hoe je het verhaal van jouw bedrijf goed kunt visualiseren in een mooie company video. Wil jij samen met je collega’s een video maken waarin jullie bedrijf op een leuke of juist serieuze manier in beeld wordt gebracht? Kijk eens naar onze workshop commercial maken of informeer naar onze corporate videos! Klik hier voor meer informatie over de workshop commercial maken. Of neem contact op via info@tvworkshop.nl of 030227 0620.