Blog

Journaal maken met je collega’s

Het Journaal. Wie ziet er nooit eens een aflevering voorbij komen? Je wilt natuurlijk op de hoogte blijven van wat er in je eigen omgeving, Nederland en in de wereld is gebeurd. Toch hoeft bij TVworkshop het journaal niet altijd gebaseerd te zijn op de realiteit! Er kan ook een fictieve en grappige draai aan gegeven worden. Zo is het bij TVworkshop mogelijk om je eigen journaal te maken met je collega’s. In een journaal kun je al je creativiteit kwijt. Misschien heb je er ooit wel van gedroomd om eens in de rol van Pepijn Crone, Daphne Lammers, Jack van Gelder, Piet Paulusma of Gerri Eickhof te willen kruipen?

Hoe ziet zo’n workshop eruit?

Onze workshop journaal maken duurt ‘slechts’ 2 uur, waardoor het makkelijk in te passen is in een teamdag of zelfs een conferentie of seminar. Daarnaast is het een perfecte manier om actualiteiten die spelen binnen je bedrijf naar buiten te brengen. Dat mag natuurlijk een beetje met een knipoog zijn. Zo vormt deze workshop ook een luchtige afwisseling wanneer je een zwaarder programma hebt.

Wat doe je dan precies?

Tijdens de workshop journaal maken, bedenk je verschillende nieuwsitems. Een of meerdere teamleden kunnen de verslaggevers spelen die andere teamleden interviewen. Ook kun je een showbizzrubriek of het weerbericht en filenieuws toevoegen. Kortom, leuke anekdotes uit het team of bedrijfsnieuws kun je op allerlei verschillende manieren verwerken in jullie eigen journaal. De deelnemers aan deze workshop bedienen ook zelf het geluid en verzorgen de regie. Ook degenen die liever niet voor de camera staan, krijgen dus een actieve rol.

Wanneer krijgen we de film te zien?

Net als bij onze andere workshops is het mogelijk om de film binnen twee uur na de workshop terug te zien. We reiken een gouden Oscar uit voor het gaafste item! Ook wanneer je geen tijd hebt om de film direct te kijken, krijg je deze natuurlijk wel via WeTransfer toegestuurd. Zo kunnen jullie eindeloos van jullie eigen film genieten!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je je eigen journaal maken? Dat kan bij TVworkshop! Samen met je collega’s kun je dit waarmaken tijdens jullie teamuitje! Neem contact met ons op via info@tvworkshop.nl of bel naar 030-2270620 voor meer informatie.