Blog

Wat is een perfect liedje voor een lipdub/videoclip?

Op zoek naar het perfecte lied voor jullie videoclip tijdens het bedrijfsuitje of vrijgezellenuitje? Wat is de beste keuze voor jullie groep? Er is zoveel keuze! We vertellen je er graag meer over.

TVworkshop verzorgt meer dan 500 workshops per jaar en heeft al veel liedjes voorbij zien komen. Het ene lied is wat geschikter voor een clip dan de ander. Om een perfect lied te kiezen voor je lipdub of videoclip moet je wel weten wat het doel van het uiteindelijke filmpje is. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat de samenstelling van de groep is.

Wordt het filmpje geplaatst op de website, Facebook of andere social media? Of is het de bedoeling om het personeel een onvergetelijke dag te bezorgen? Er kunnen verschillende intenties zijn om een workshop bij TVworkshop te boeken. Bedenk van te voren goed wat het doel is van het filmpje, zodat er een passend lied voor de clip kan worden gevonden. Wanneer jullie een lipdub maken voor de jarige directeur, is ‘Celebration’ van Kool and The gang geschikter dan ‘Wannabe’ van de Spice Girls.

Lekker tempo

Bij een lipdub is het fijner om voor een liedje te kiezen dat iets meer tempo heeft, zodat het goed dansbaar is. Bij een flinke beat komen zelfs de minst ritmische personen wel los. Ook kun je met het lied een bepaalde boodschap overbrengen. Zo is bijvoorbeeld The Rembrandts met I’ll be there for you zeer leuk om te gebruiken als je een lipdub opneemt met je familie of vrienden. Naast het bedenken van het doel van de film, is het ook van belang om te bedenken met welke muziek jouw groep bekend is. Het is erg fijn als iedereen het liedje al kan meezingen. Uiteraard nemen onze regisseurs altijd songteksten mee, maar deelnemers vinden het toch vaak prettig wanneer ze al enigszins bekend zijn met de muziek.

Seizoensgebonden

Welk nummer je kiest is kan ook nog afhankelijk zijn van de tijd van het jaar. Afgelopen november en december zijn er uiteraard veel lipdubs gemaakt op kerstliedjes zoals bijvoorbeeld All I Want For Christmas Is You of Jingle Bell Rock. Maar afgelopen zomer was de absolute favoriet Can’t stop the feeling van Justin Timberlake. Dit nummer is vrolijk en dansbaar en daarom zeker geschikt voor een lipdub. Een andere klassieker die het bij personeelsfeestjes altijd goed doet is Don’t stop me now van Queen. Succes gegarandeerd bij dit lied!

Kan je niet kiezen welk lied je wil gebruiken bij jullie lipdub? Dan kunnen wij ook een mix van verschillende liedjes samenstellen, zoals bij deze lipdub:

Onze workshops zijn altijd volledig verzorgd; inclusief kleding, attributen en andere leuke props. In Nederland en Belgie op vrijwel iedere locatie te boeken. Onze professionele crew zorgt voor een topdag! Opnames met steadicam en natuurlijk in hoge kwaliteit. Het geheim van het succes zit in de interactiviteit: iedereen kan en wil meedoen!