Blog

Wordt een acteertalent met 7 gouden tips!

Het maken van een commercial of speelfilm kan hartstikke spannend zijn als je dit nog nooit hebt gedaan. Ook krijg je misschien wel de zenuwen bij het idee dat jij aan het einde van de dag op het grote doek te zien bent! Onze regisseurs helpen je het acteertalent in jezelf te ontdekken. Wil je alvast een beetje oefenen? Lees dan onze gouden tips door om de basistechnieken onder de knie te krijgen.

De 7 gouden tips:

Tip 1: De kijkrichting is van groot belang. Tijdens het acteren willen we natuurlijk niet dat onze acteurs en actrices in de camera kijken. Ben je bijvoorbeeld in dialoog? Kijk dan naar elkaar. Maar speel je een presentatiesetting na, dan mag je wel in de camera kijken. Sterker nog, dan is het juist gek als je er langs kijkt!

Tip 2: Heb je een lang stuk tekst gekregen? Probeer hem dan niet in één adem af te werken. In het echte leven denk je tussendoor ook na over wat je gaat zeggen. Het ritme en de intonatie van de tekst mogen lekker afwisselend zijn om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen.

Tip 3: In opvolging van de vorige tip: overdrijf hier ook weer niet in. Emoties en expressies tonen is altijd goed, maar zorg ervoor dat het binnen de perken blijft. Zo ziet het er zo natuurlijk mogelijk uit.

Tip 4: Als je tegenspeler aan het praten is, bevries dan niet. Zorg dat je ook iets aan het doen bent. Probeer altijd een beetje te bewegen.

Tip 5: Probeer je zoveel mogelijk in te leven in het personage dat je speelt. Als je bijvoorbeeld een gelukkig stel speelt probeer dan aan een leuke gebeurtenis te denken, zodat je mimiek mooi kloppend is.

Tip 6: Let op je houding, want je houding geeft je gemoedstoestand aan. Probeer actief en rechtop te staan of te zitten, indien je een actief personage speelt. Speel je juist een lui karakter? Hang dan lekker onderuit.

Tip 7: Wees vooral creatief. Als je tijdens je rol wilt huilen, gebruik dan bijvoorbeeld uien. Wordt er een moord gepleegd? Kijk of je een fles ketchup kunt vinden om het lijk te creëren!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je deze tips in de praktijk gaan brengen? Boek dan een workshop film maken bij TVworkshop! Wij organiseren al meer dan 10 jaar filmworkshops voor bedrijfs- en teambuildingsuitjes in Nederland en België. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@tvworkshop.nl of bel 030-2270620.