Blog

Een goede locatie om de workshop te volgen

Ben je op zoek naar een leuke, geschikte locatie om jullie workshop te volgen? En vraag je je af waar je rekening mee moet houden in deze zoektocht? Neem dan onderstaande tips mee! 

Wanneer het opeens regent

Onze workshops kunnen eigenlijk op iedere mogelijke locatie wel worden gevolgd, maar er zijn wat dingen waar je rekening mee kunt houden. Zo is het natuurlijk leuk om een workshop buiten op te nemen, vooral nu het zonnetje schijnt! Wat dacht je van een tuin, een park of een plein? Echter is het slim om een alternatieve binnenlocatie achter de hand te houden. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer, cafe, evenementenlocatie of schuur. Het Nederlandse weer is onvoorspelbaar en het zou op jullie dag helaas ook kunnen regenen.

We kunnen eigenlijk bij elke binnenlocatie wel terecht met onze workshops, maar het wordt lastiger als het een heel drukke, donkere of kleine ruimte is. Ook zijn er enkele openbare locaties waar we niet mogen filmen, zoals treinstations. Verder heb je nog locaties waar je vooraf toestemming voor moet vragen, bijvoorbeeld in een cafe of bij sommige overdekte winkelcentra. Probeer dit altijd voorafgaand aan de workshop te regelen, want niks is vervelender dan het uitkijken naar je filmworkshop op die (speciale/leuke) locatie en dat deze dan niet door kan gaan op die plek.

Wat past bij jullie?

Je kunt er over nadenken wat voor een soort locatie bij jullie past, zodat het decor ook echt bij jullie ideeën aansluit. Past een bos bij het liedje of thema wat jullie hebben uitgekozen? Of misschien juist een oude fabriekshal, omdat jullie graag een industriële setting willen gebruiken? Misschien wel een groot magazijn omdat je op het hoofdkantoor zit van bijvoorbeeld PostNL of wellicht een restaurant omdat je met je collega’s op de afdeling af en toe uiteten gaat? Uiteraard is jullie eigen werkvloer ook enorm geschikt als decor; hier kennen jullie alle mooie plekjes en weten jullie genoeg attributen te vinden. Ook kunnen we de kamer zo aanpassen dat je je eigen kantoor vrijwel niet meer terug kent als decor!

Wees voorbereid!

Kortom, bedenk hoe belangrijk de locatie voor je is. Als het je vooral gaat om het hebben van plezier en het dansen en playbacken, dan kunnen we wat betreft locatie alle kanten op en voldoet een leegstaande zolder of een park ook. Wil je de locatie juist nadrukkelijk laten terugkomen in de video? Kies dan een locatie die bij jullie thema past. Kom je er echt niet uit? Dan kun je ons natuurlijk altijd inschakelen voor hulp! Wij komen wekelijks op vele locaties in heel Nederland en België en weten de beste plekjes dus wel te vinden!