Blog

Eindfilms 2020: de laatste mogelijkheden

Sinds 3 jaar produceren wij “eindfilms” voor basisscholen. Dit zijn films voor groep 8, waarin de kinderen zelf de hoofdrol vertolken. De eindfilm is de vervanger van de traditionele musical.

Er zijn diverse redenen voor scholen om te kiezen voor een eindfilm. Zo is het mogelijk dat kinderen te veel stress van een musical krijgen (filmopnames kunnen daarentegen meerdere keren opnieuw worden gedaan), de leraren krijgen zelf te veel stress van een musical, de opnames van een eindfilm nemen veel minder tijd in beslag (slechts één opnamedag), scholen willen wat moderners proberen, een film blijft voor eeuwig bestaan, en zo zijn er talloze redenen op te noemen. Onze enthousiaste regisseurs komen één of twee dagen over de vloer, waarna wij de volledige montage op ons nemen en de leraar het los kan laten.

Wanneer wij een eindfilm produceren, gaan we voor het allerbeste resultaat. En dat gaat dan niet alleen over een film van professioneel niveau in beeld in audio, maar het is voor ons net zo belangrijk dat de kids een fantastische dag beleven.

Voor dit schooljaar zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Lees hier meer over onze eindfilms.