Blog

Alle eindfilms zijn opgeleverd!

En daar gaat de laatste… Eindfilm nummer 68. WAUW! Ik ben er even een momentje stil van…

In maart was ook onze planning in één klap volledig leeg. En als team gingen we op zoek naar kansen. Wat kunnen wij als filmmakers basisscholen bieden, indien de scholen niet meer open gaan en we onze eindfilms niet meer kunnen leveren aan groep 8? We bedachten de digitale eindfilm: een eindfilm waarbij wij een gaaf script leveren en zij het volledig zelf gaan verfilmen. Iedere scene was geschreven voor één kind, dus ook in quarantaine goed haalbaar. Alle aangeleverde beelden werden door ons gemonteerd tot één toffe speelfilm. Dit bleek een gat in de markt: maar liefst 38 basisscholen zagen dit idee wel zitten en bleken razend enthousiast over ons creatieve script.

Scholen weer open
En toen gingen de scholen weer open en mochten we ook onze reguliere eindfilms weer gaan leveren. We werden platgebeld: veel leraren zagen onze eindfilms als DE kans om toch nog een gave afsluiting te hebben voor groep 8. En zo hadden we ineens opnames voor 30 reguliere eindfilms in onze planning staan: van scholen in Den Haag tot aan Enschede. En dat alles binnen 2 maanden tijd….

Keihard werken
Er volgde een bizarre tijd. Geen weekends meer, continu werkdagen maken van 18 uur. Maar wat ben ik trots op ons team dat steeds weer tot in de late uurtjes keihard heeft gewerkt en de volgende dag weer vol enthousiasme de opnames stond te maken met de kinderen. En wat ben ik trots op iedere film die we hebben afgeleverd. Wat zijn de reacties ongelooflijk enthousiast en hoe blij zijn we met het feit dat onze planning voor juni 2021 nu alweer gevuld is met basisscholen die direct opnieuw hebben geboekt.
En ach, als ondernemer heb je het liever te druk dan te rustig. Maar nu toch eerst even een nachtje lekker slapen. Morgen weer vol frisse moed aan de slag!

Met hartelijke groeten,

Marleen – TVworkshop