Blog

Fantastische dag: speelfilms maken!

Een speelfilm maken met je collega’s; wat kan je daar nou van verwachten? Nou, bij de Koninklijke Van der Wees Groep wisten ze er één groot feest van te maken! De groep, bestaande uit 60 deelnemers waaronder collega’s en aanhang, zat onze regisseurs wat argwanend aan te kijken tijdens de opening. De hoofdrol in je eigen film; ze wisten nog niet of ze dat wel leuk vonden. Maar dit veranderde direct tijdens de brainstormsessies. De deelnemers mochten hun eigen script schrijven, waarin alles kon en mocht. We maken immers een film, dus wil je sneeuw? Dan regelen we dat! Of liever onweer of zonneschijn? Ook geen probleem!

Scripts

De groep werd verdeeld onder vier regisseurs en het schrijven van het script kon beginnen. De gekste ideeën werden in de scripts van de groepjes verwerkt. Zo speelde de directeur een zwerver, werd in een andere film het gouden Oscarbeeld ontvoerd en in de volgende film speelde iemand in een scootmobiel een maffiabaas. Oud of jong, slecht ter been of niet: deze workshop is voor iedereen geschikt. Zodra het script helemaal klaar was konden de rollen verdeeld worden. Wie speelt de hoofdrol? Wie de bijrol? En wie is de regisseur?

Wie wint de Oscar?

Na een gezellige draaidag hadden de deelnemers buikpijn van het lachen. Onze regisseurs startten direct na de workshop met de montage van de films. Tijdens het diner was het dan ook tijd voor een spetterende premiere en de Oscarshow. Nadat de vier films op het grote doek vertoond waren werden de Oscar prijzen uitgereikt aan de beste acteur, beste actrice, beste bijrol, beste regisseur en uiteraard de beste film! De prijswinnaars namen vol trots hun prijzen in ontvangst, inclusief bedankspeech.

Contact

Lijkt het jou ook leuk om je eigen speelfilm te maken met je collega’s, vrienden of familie en deze toffe workshop te volgen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie op info@tvworkshop.nl of 030 – 227 0620. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.