Blog

Stilte voor de storm

Begin 2017 werden wij benaderd door een basisschool uit Nieuwegein. De juf zag het niet zitten om met hun enigszins drukke groep 8 een musical in elkaar te zetten. Konden wij hier niet iets mee in film-vorm? Zo ontstond bij ons het begrip “eindfilm”, een begrip waarvan we op dat moment nog niet vermoedden wat een grote rol dit binnen ons bedrijf zou gaan spelen. De kinderen beleefden een fantastische opnamedag en hadden als kers op de taart een geweldige rode loper-premiere met zichzelf in de hoofdrol van hun eigen film.

In de jaren die volgden kregen we van steeds meer scholen het vertrouwen om het afscheid van groep 8 tot een onvergetelijk succes te maken. We ontwikkelden de gaafste filmscripts; vol met special effects, actie en humor, speciaal voor kinderen in deze leeftijdscategorie. Technische kwaliteit staat voorop, net als het plezier van de kinderen.

We draaiden op de meest uiteenlopende scholen: van kleine dorpsschool tot grote school voor speciaal basisonderwijs. Iedere school heeft zijn eigen charme. We maken films met groepjes van 8 kinderen tot wel 70 kinderen in één film. Onze regisseurs hebben eindeloos geduld en maken veel plezier met de kinderen.

En nu is het januari en werken we hard om alle gekozen scripts voor dit schooljaar weer op tijd de deur uit te krijgen. Vanaf februari starten de opnames weer en wat hebben we er weer veel zin in. We zijn onwijs dankbaar dat zoveel scholen jaar in jaar uit het vertrouwen in ons stellen. Op naar weer een fantastisch seizoen!